YOUTUBE FACEBOOK GOOGLE WIKIPEDIA

OPETUSPSYKOLOGIAN PIKALINKIT

PSYKAN VIDEOABIKURSSIT:
PSYKOLOGIAN MAAILMA -VIDEOKERTAUSKURSSI ABEILLE (vlogi) - uudet OPSit

PS7 ABI KERTAUSKURSSI (opetustilanne) - VANHA OPS

(OPS 2016 ja 2021):
PS1 Toimiva ja oppiva ihminen
PS2 Kehittyvä ihminen
PS3 Tietoa käsittelevä ihminen
PS4 Tunteet ja mielenterveys
PS5 Yksilöllinen ja yhteisöllinen ihminen


UUDEN OPS2021 MUKAISET PSYKAN KURSSIT

PS1 Toimiva ja oppiva ihminen
PS2 Kehittyvä ihminen
PS3 Tietoa käsittelevä ihminen
PS4 Tunteet ja mielenterveys
PS5 Yksilöllinen ja yhteisöllinen ihminen

Näillä sivuilla olevat psykologian muistiinpanot kattavat niin vuoden 2016 kuin 2021 opetussuunnitelmat. Toivottavasti niistä on iloa ja hyötyä sinulle opiskellessasi tai opettaessasi psykologiaa.

Uuden OPS:n mukaiset kurssimuistiinpanot sisältävät paljon aivan uutta tietoa, jota ei ole suomalaisissa oppikirjoissa nyt tai aiemmin ollut esillä. Olen kuitenkin nähnyt tärkeäksi nostaa esiin joitakin maailman tunnetuimpia psykologeja ja heidän uusia teorioitaan. Tietenkin eri kustantajien oppikirjoissa on myös paljon sellaista psykologista tietoa, jota minulla ei ole. Siksi kehotankin opiskelijoita lukemaan muistiinpanojeni lisäksi aina oppikirjasarjan, jonka opettaja on valinnut koulusi käyttöön. Muistiinpanoni tulevat jatkuvasti täydentymään ja varsinkin kuvamateriaalia on tulossa vielä lisää.

TERVETULOA OPISKELEMAAN PSYKOLOGIAA!


Abien piirros
Psykologian (sekä uskonnon ja filosofian) opetukseni muistiinpanot ovat olleet netissä kotisivuillani vuodesta 1999 lähtien.

PSYKOLOGIAN UUSI OPS 2021 NOUDATTELEE LÄHES AIEMMAN OPSIN SISÄLTÖJÄ. SIKSI SIVUSTOLLANI OLEVAT MUISTIINPANOT KATTAVAT UUSIMMANKIN OPETUSSUUNNITELMAN AIHEET! PS1-KURSSILLA EI UUSI OPS EDELLYTÄ NS. AIHEKOKONAISUUKSIA, MUTTA HALUAN NE JÄTTÄÄ KUITENKIN SIVUSTOLLENI JA OPETUSVIDEOIHINI.

"PSYKOLOGIAN MAAILMA" -VIDEOSARJAN AVULLA VOIT KERRATA KOKO PSYKOLOGIAN OPPIMÄÄRÄN 30 TUNNISSA (60 -osainen sarja, PS1 20 osaa, PS2-PS5 jokaista 10 osaa). VIDEOT LÖYTYVÄT MYÖS HELPOSTI YOUTUBESTA kanavaltani "PARASTA ENNEN JO MENNYT" TSEMPPIÄ KIRJOITUKSIIN!!


Olen saanut paljon hyvää palautetta niin omilta oppilailtani kuin opiskelijoilta ja opettajilta eri puolilta Suomea. Ideani on ollut se, että opiskelija voi tulostaa muistiinpanot itselleen tunnille ja siten keskittyä kirjoittamisen sijasta kuuntelemiseen ja lisämuistiinpanojen tekemiseen.

Materiaali on sekä opettajille että opiskelijoille vapaasti käytettävissä opetuksen suunnitteluun ja opiskeluun. Nettiin omille sivuille materiaalia ei saa siirtää. Osia lainattaessa on korrektia mainita aina lähde eli sivustoni nimi ja url-osoite.

Psykologian opettajien päivillä 7.-8.10.2016 palkittiin edelleen ihmetyksen vallassa ollut vuoden psykologian opettaja, joka sai kuunnella hienoja luentoja ja tavata upeita opettajakolleegoja

PSOP ry:n aineliitonpäivät pidettiin perinteikkäällä Ressun lukiolla Helsingin Kalevankadulla. Luentoja oli mm. opiskelijoiden ajattelun näkyväksi tekemisestä kuin väkivallan psykobiologiasta ja oikeuspsykologiasta. Perjantain juhlassa kunniakirjan minulle ojensi PSOP ry:n hallituksen pj. rehtori Pia Räsänen. Tällaiselle yksin työtään puurtavalle opettajalle oli iloinen ja hyvin myönteinen kokemus kohdata oman alan muita opettajia ja jakaa heidän kanssaan kokemuksiaan. Kiitos teille kaikille!


Kovat kaulaan ja liiton päiville perinteikkään kuuluisalle Ressun lukiolle Helsingissä!


Puhuppa pari vlogia vuodelta 2016 (joskus ehkä lisää...)

ONNELLISUUS (kesto 23m26s)
IHMISSUHTEISTA (kesto 25m38s)
RAKKAUS (kesto 20m57s)
Riippuvuudet-VP (kesto 15m49s)
PERSOONALLISUUS (kesto 45m26s)
NUKKUMINEN (kesto 35m44s)
Psykologian osasto yseille suunnatuilla lukiomessuilla 2016. Esittelijänä Tuuli Laulainen.

Abien piirros
1.1.2024 -- VUOSIPÄIVITYS
copyright Jyrki Rossi 1999-2024 ---MAIL: etunimisukunimi@outlook.com