YOUTUBE FACEBOOK GOOGLE WIKIPEDIA


RUKOILEVA OPETUSLAPSI

(Uusi Tie 1989)


Rukoileva opetuslapsi
Esikoiskirjani on kokoelma Uusi Tie -lehdessä vuonna 1988 julkaistuja kristillisiä opetuskirjoitelmia. Kirja käsittelee amerikkalaisen fundamentalistisen herätyskristillisyyden tyyliin kristityn kasvua (opetuslapseutta) ja erityisesti rukouselämää sen osana. Kirja on kustantajalta loppuunmyyty.

Kirja tuo esiin henkisen ja hengellisen kehitykseni yhden vaiheen. Toimin tuolloin oppilaitosteologina Savonlinnan ja Säämingin seurakuntayhtymässä. Työni sai liikkeelle melkoiset nuoriso- ja opiskelijajoukot. Viidesläinen herätysliike Suomen Evankelis-luterilainen Kansanlähetys kiinnostui työstäni ja pyysi minua kirjoittamaan lehteensä artikkeleita. Näistä artikkeleista kirja lopulta koottiin.

Moni ihminen on kertonut saaneensa apua kirjastani, mutta nykyisin itse ajattelen kristillistä asioista hyvin eri tavalla. Mielestäni ajattelevan ja totuutta etsivän ihmisen elämä ei ole koskaan paikalleen pysähtynyttä, vaan näkemykset muuttuvat, kehittyvät ja hioutuvat. Rukoileva opetuslapsi on kappale ajatteluni ja uskoni kehityskaarta, ja sellaisena se tuleekin ottaa.Kansi: Terttu Hauhia

Uusi Tie, Helsinki 1989. s. 126 nid. ISBN 951-619-194-0