YOUTUBE FACEBOOK GOOGLE WIKIPEDIA

FILATELIA

OPPIMATERIAALIA NETISSÄ VUODESTA 1999 LÄHTIEN


PSYKOLOGIAN PIKALINKIT

PSYKAN VIDEOABIKURSSIT:
PSYKOLOGIAN MAAILMA -VIDEOKERTAUSKURSSI ABEILLE (vlogi) - uudet OPSit

PS7 ABI KERTAUSKURSSI (opetustilanne) - VANHA OPS

(OPS 2016 ja 2021):
PS1 Toimiva ja oppiva ihminen
PS2 Kehittyvä ihminen
PS3 Tietoa käsittelevä ihminen
PS4 Tunteet ja mielenterveys
PS5 Yksilöllinen ja yhteisöllinen ihminen
BRD:n eli Länsi-Saksan ja siitä jatkumona yhteisen Saksan merkkien kerääminen on haastava, mutta monelle keräilijälle intohimoinen tehtävä. Itse aluksi jopa jaoin pois omat Saksan merkkini, mutta sitten innostuinkin saatuani Itä-Saksan (DDR:n) täydelliseksi, keräämään myös BRD:tä. BRD-kokoelmani on viidessä albumissa. Kuvan tummassa albumissa on täydellinen Länsi-Saksan Berliini eli BRD Berliini -kokoelma. Neljässä sinisessä vähintään kaksinkertainen BRD-kokoelma, jossa pyrkimyksenä ollut löytää sekä leimattu että postituore merkki.


POSTIMERKKEILYSTÄ:

Suomi-keräilijän opas!
Suomi Finland wantlist
Mitä mieltä postimerkkiehdotelmista? DDR-kokoelma
BRD-kokoelma
Aihekeräily - Luther ja uskonpuhdistus
Löytölaatikko?
Poltetut postimerkit!
Linkkejä postimerkkeilyyn


BRD-KOKOELMA


• KOKO SAKSA on keräilijälle valtaisan haastava, kun siihen lasketaan ns. "wanha saksa", sotien Saksojen alueet ym. ym. Voisi jopa sanoa, että lähes mahdoton kerätä niin joidenkin merkkien harvinaisuuden että erityisesti rahallisen arvon vuoksi. Itse olen tyytynyt tosikeräämiseen vain II maailmansodan jälkeisen Saksan suhteen. Saksa-kokoelmani on neljässä Schaubeckin taskullisessa kansiossa, jossa on käytännössä tuplasivutus - leimatut liimakkeilla ja postituoreet taskutettuina. Lisäksi olen koonnut vielä ylimääräisen leimatun kokoelman erillisiin sivuihin kokoelmani kansioiden loppuun.
BRD puutteeni: Alunperin ajattelin kerätä BRD:n merkit, kuten DDR:n ja BRD Berliinin, Saksojen yhdistymiseen saakka ja lopettaa siihen. Kuitenkin hankin vielä yhden Schaubeckin kansion, jossa on merkkipaikat vuoteen 2011 saakka. Täydellinen Länsi-Saksa kokoelmani on vuoteen 1994. Vuodesta 1995 alkaa olla puutteita ja mitä lähemmäksi nykyaikaa tullaan, sitä enemmän puutteita on. Tarkoituksenanikaan ei ole koota täydellistä Saksa-kokoelmaa, mutta laitanpahan talteen uudet merkit, jotka vastaan tulevat.

Tämän kaiken keräämisen myötä, minulle on totta kai kertynyt aivan valtava "vaihtarikokoelma BRD:n merkkejä. Tuolta 1960-luvulta 1990-luvulle saattaa löytyä jopa jokaikinen merkki useampaan kertaan. En ole kuitenkaan asiaa tarkistanut - pari 64-sivuista säilökirjaa pursuaa vaihtomerkkejä.ALLA JOITAKIN ENSIMMÄISTÄ SIVUJA KOKOELMASTANI, YKSI KUORI SEKÄ ENSIMMÄISEN KANSION LOPUSSA OLEVASTA NS. KOLMANNESTA SATSISTA ESIMERKKIKUVA. KOKOELMANI ON NELJÄSSÄ SCHAUBECKIN KANSIOSSA ja BRD-BERLIINI vasemmalla olevassa TUMMASSA taskullisessa kansiossa.