YOUTUBE FACEBOOK GOOGLE WIKIPEDIA

FILATELIA

OPPIMATERIAALIA NETISSÄ VUODESTA 1999 LÄHTIEN


PSYKOLOGIAN PIKALINKIT

PSYKAN VIDEOABIKURSSIT:
PSYKOLOGIAN MAAILMA -VIDEOKERTAUSKURSSI ABEILLE (vlogi) - uudet OPSit

PS7 ABI KERTAUSKURSSI (opetustilanne) - VANHA OPS

(OPS 2016 ja 2021):
PS1 Toimiva ja oppiva ihminen
PS2 Kehittyvä ihminen
PS3 Tietoa käsittelevä ihminen
PS4 Tunteet ja mielenterveys
PS5 Yksilöllinen ja yhteisöllinen ihminen
DDR:n merkit ovat samalla tavalla kuin Neuvostoliiton (CCCP) merkit, upeita, värikkäitä, tavallisesti hyvälle paperille painettuja. Niissä on turhan usein ns. suosioleimaus, eli ne on valmiiksi leimattu keräilijöitä varten arkkeihin. Teologina on ollut upeaa tutkailla uskonpuhdistusajan merkkejä Lutherista, Lutherin äidistä, Melanchtonista, Thoman Muntzeristä, joka työläisten puolella nostatti uskonpuhdistuksen nimissä aseellista kapinaliikettä rikkaita ruhtinaita vastaan (vrt. kommunismin ihanteet). Kuvassa on Lutherin 500-vuotisjuhlamerkit DDR:stä vuodelta 1983. Sinetit ovat kahden Lutherille tärkeän kaupungin sinetit: Eislebenin ja Wittenbergin.


POSTIMERKKEILYSTÄ:

Suomi-keräilijän opas!
Suomi Finland wantlist
Mitä mieltä postimerkkiehdotelmista? DDR-kokoelma
BRD-kokoelma
Aihekeräily - Luther ja uskonpuhdistus
Löytölaatikko?
Poltetut postimerkit!
Linkkejä postimerkkeilyyn


DDR-KOKOELMA


• Sellaisia valtioita on lopultakin mukava kerätä, jotka ovat jossakin vaiheessa syntyneet ja jossakin vaiheessa loppuneet. DDR on juuri tällainen suosittu keräilymaa. DDR eli Itä-Saksa oli marxilais-leninistinen valtio, jonka saksalaiset kommunistit perustivat ja joka oli olemassa 1949-1990. Lokakuun 3. 1990 DDR tuli osaksi Saksan Liittotasavaltaa. DDR:n postimerkit on Michelin luettelossa numeroitu välille 242-3365.
DDR puutelistani on erittäin lyhyt. Tosin olen hyväksynyt kokoelmaani niin postituoreet kuin leimatutkin ja ns. suosioleimatut merkit. MICHELIN Deutschland Special 2010 kaksiosaisen luettelon mukaan minulta puuttuu enää:

--- 1953 BL8B Karl Marx blokki hammastamaton sekä yllättäen vuodelta 1963 yleismerkki Mi 968 W.Ulbricht. Nyt, kun kesällä 2019 järjestin kokoelmani uudestaan, huomasin nämä yllättävät puutteet, sillä aiemmin luulin, että kokoelmani olisi ollut jo täydellinen. Tietysti puuttuu myös Los Angelesin olympiamerkit 1984 5 Pf, 20+10 Pf ja 25 Pf, jotka eivät varsinaisessa postituskäytössä ole koskaan olleetkaan. Merkit ovat ** ja niiden arvo onkin tällaiselle tavalliselle kerääjälle mahdoton nimittäin 4000 euroa kappale, yhteensä vaivaiset 12000 euroa!

Olen saanut hankittua DDR-merkkejä niin postimerkkiliikkeistä, huutokaupoista kuin keräilijöiltä. Erityisesti minua ovat auttanut DDR:n viimeisten merkkien etsinnässä pitkän linjan postimerkkeilijät Timo Kaukoranta, Wolfgang Ruhlmann, Tapio Jaatinen, Toni Nordström ja aivan viimeisimpien kohdalla Kari Lindholm. Suurkiitos teille!ALLA 6 ENSIMMÄISTÄ SIVUA KOKOELMASTANI. KOKOELMANI ON NYT LEUCHTURMMIN 3 VANHAHKOSSA MAAKANSIOSSA, JOTKA OSTIN HUUTOKAUPASTA JA TASKUTIN SUURIMMAKSI OSAKSI ITSE. Oheiset kuvat eivät siis kerro totuutta kokoelmastani, vaan ne on otettu ajalta, jolloin kokoelma oli säilökirjoissa.