YOUTUBE FACEBOOK GOOGLE WIKIPEDIA

SAV
AIVOVEREN-
VUOTO
PSYKAN VIDEOABIKURSSIT:
PSYKOLOGIAN MAAILMA -VIDEOKERTAUSKURSSI ABEILLE (vlogi) - uudet OPSit

PS7 ABI KERTAUSKURSSI (opetustilanne) - VANHA OPS

(OPS 2016 ja 2021):
PS1 Toimiva ja oppiva ihminen
PS2 Kehittyvä ihminen
PS3 Tietoa käsittelevä ihminen
PS4 Tunteet ja mielenterveys
PS5 Yksilöllinen ja yhteisöllinen ihminen


TÄRKEÄ HUOMAUTUS: EN OLE LÄÄKÄRI. VAIKKA OLEN LUKENUT AIHEESTA PALJON, OLEN TIEDOILTANI NARRI VERRATTUNA AMMATTILAISIIN. HE TIETÄVÄT. MINÄ YRITÄN SELITTÄÄ OMAN YMMÄRRYKSENI VARASSA.

SAIRAUSKERTOMUKSENI:

SAV-vuodosta yleensä
Aivoverenvuotoni 1993 ja 1998
Jälkikontrollit ja tuntemuksia
Tämän hetken tilanne

SAV - AIVOVERENVUOTO


Elämä ei aina kulje sitä rataa, mitä toivoisi. Minun elämääni vaikuttaa aina kaksi aivoverenvuotoa, jotka olen saanut. Ensimmäinen tuli kirjakaupassa vuonna 1993 ja oli hyvin massiivinen, johon olin lähellä menehtyä. Toinen vuoto tuli vuonna 1998 ollessani yksin perhokalassa taimenen tarttuessa perhoon kiinni.

Syy toiseen vuotoon oli se, ettei ensimmäisellä kerralla vuotokohtaa löydetty eikä sitä voitu korjata. Nyt valtimopullistuma on korjattu pois verenkierrosta. Viimeisin korjaus tehtiin syksyllä 2011. Perustiedot SAV:sta ja minun tarinani on luettavissa vasemmalla puolella olevista linkeistä.

Oikealla puolella oleva kuva on angiografiakuva aivoistani ja siinä näkyy keskellä vuotanut aneurysma ja selkeästi platina, joka pullistumaan on laitettu. Myös toinen pienempään aneurysmaan laitettu platina näkyy kuvan oikeassa reunassa. Vasemmassa kuvassa voin todeta jo toisen kerran, että "elossa jälleen" (kuva on otettu tosin kontrollikäynnillä).

PÄIVITYS 1.1.2023 -- VUOSIPÄIVITYS
© Jyrki Rossi, 1999-2023 ---MAIL: etunimi.sukunimi@aanekoski.fi